محصول به سبد خرید اضافه شد
0

تفاوت بین قهوه فرانسه، قهوه ترک و قهوه اسپرسو

دسته‌بندی: قهوه
تاریخ: 30 مهر 1401
بازدید: 199

پس از آسیاب قهوه نوبت به دم کردن و تهیه یک نوشیدنی بی‌نظیر با پودر قهوه است. همانطور که در بالا اشاره شد ما براساس ابزاری که می‌خواهیم قهوه را با آن دم کنیم آن را آسیاب می‌کنیم.

سه نوع از شناخته شده‌ترین روش‌های تهیه قهوه شامل قهوه فرانسه، قهوه ترک و قهوه اسپرسو است. این سه روش هم در ابزار تهیه قهوه، هم در میزان آسیاب دانه‌های قهوه و هم در روش تهیه قهوه با یکدیگر تفاوت دارند. در ادامه شرح مختصری از هر یک از این روش‌ها بیان می‌کنیم.

قهوه فرانسه

قهوه فرانسه - خرید پودر قهوه فرانسه - اوسکافه

تهیه قهوه به روش قهوه فرانسه که به آن دم کردن قهوه هم گفته می‌شود یکی از روش‌های ساده تهیه قهوه است. برای تهیه قهوه به این روش شما به مقداری پودر قهوه (که متناسب با ابزار مورد استفاده، آسیاب شده است)، مقداری آب و یک فرنچ پرس یا دستگاه قهوه‌ساز چکه‌ای نیاز دارید.

طرز تهیه قهوه با فرنچ پرس

برای تهیه قهوه با فرنچ پرس ابتدا باید پودر قهوه را داخل فرنچ پرس بریزید و آب جوش را به صورت دورانی به آن اضافه کنید. سپس درب فرنچ پرس را ببندید (اهرم باید به صورت کامل بیرون کشیده شده باشد) و چند دقیقه صبر کنید. پس از چند دقیقه اهرم فرنچ پرس را به آرامی به سمت پایین حرکت دهید و قهوه فرانسه خود را به داخل فنجان بریزید و نوش جان کنید. در صورت علاقه در انتها می‌توانید به فنجان قهوه خود شیر و شکر اضافه کنید.

طرز تهیه قهوه با قهوه ساز چکه‌ای

برای تهیه قهوه فرانسه با قهوه ساز (چکه‌ای) شما به فیلتر کاغذی، پودر قهوه، آب و یک دستگاه قهوه‌ساز سبدی یا چکه‌ای نیاز دارید.

برای تهیه قهوه فرانسه با دستگاه قهوه‌ساز، شما باید ابتدا فیلتر کاغذی را داخل سبد قهوه‌ی، قهوه ساز قرار دهید. در ادامه به مقدار لازم پودر قهوه (برای هر نفر یک و نیم تا دو قاشق چای‌خوری) به سبد قهوه اضافه کنید و مخزن آب دستگاه را به اندازه‌ای که نشانه‌گذاری شده است (برای هر نفر یک خط در نظر گرفته شده است) آب بریزید. در نهایت با روشن کردن دستگاه و اندکی صبر عصاره قهوه از خروجی دستگاه خارج می‌شود و شما می‌توانید از یک قهوه فرانسه بی‌نظیر لذت ببرید. در صورت علاقه می‌توانید با اضافه کردن شیر و شکر به فنجان قهوه، طعم نوشیدنی خود را کمی شیرین‌ و ملایم‌تر کنید.

قهوه ترک

قهوه ترک - خرید پودر قهوه ترک از فروشگاه آنلاین قهوه اوسکافه

یکی از معروف‌ترین روش‌های تهیه قهوه، قهوه ترک است. قهوه ترک همان نوشیدنی است که برخی افراد برای گرفتن فال قهوه از آن استفاده می‌کنند.

طرز تهیه قهوه ترک

برای تهیه قهوه ترک تنها به پودر قهوه، آب و یک قهوه جوش یا جذوه نیاز دارید. توجه داشته باشید درجه آسیاب قهوه ترک ریزترین درجه است. برای تهیه قهوه ترک کافی است مقداری پودر قهوه (برای هر نفر یک و نیم تا دو قاشق چای‌خوری) در داخل قهوه جوش بریزید و آب به مقدار لازم (برای هر نفر یک فنجان سرپر) به قهوه جوش اضافه کنید و خوب مخلوط کنید تا محلولی یک‌دست ایجاد شود. سپس قهوه جوش را روی حرارت خیلی ملایم گاز قرار دهید و اجازه دهید قهوه، جوش آید.

در حین دم کشیدن قهوه و قبل از جوش آمدن هرگز قهوه جوش را هم نزنید و اجازه دهید قهوه با حرارت خیلی ملایم دم بکشد. پس از اینکه احساس کردید قهوه در آستانه نقطه جوش است و  قبل از جوش آمدن، شعله را خاموش کنید و از قهوه خود لذت ببرید. در انتها برای کم کردن تلخی قهوه می‌توانید مقداری شکر به قهوه ترک اضافه کنید.

قهوه اسپرسو

علاوه بر قهوه فرانسه و قهوه ترک یکی دیگر از سبک‌های معروف تهیه قهوه، «قهوه اسپرسو» است.

قهوه اسپرسو در بین سایر سبک‌های تهیه قهوه شناخته‌شده تر است و پایه و پیش نیاز تهیه بسیاری از نوشیدنی‌های دیگر از جمله لته یا کافه لته، کاپوچینو، امریکانو، فلت وایت، لانگ بلک، ماکیاتو، ریسترتو و لانگو است.

برای تهیه قهوه اسپرسو از روش‌ها و ابزار‌های گوناگونی از جمله موکاپات و دستگاه اسپرسوساز برقی می‌توانید استفاده کنید. درجه آسیاب پودر قهوه برای هر یک از این ابزارها متفاوت است. تفاوت در ابزار دم آوری قهوه، درجه آسیاب قهوه و نحوه تهیه قهوه در کیفیت نوشیدنی نهایی، میزان کالری قهوه، میزان تلخی، میزان کافئین و موارد دیگر تاثیرگذار است.

خرید پودر قهوه اسپرسو از فروشگاه قهوه اوسکافه

طرز تهیه قهوه اسپرسو با موکاپات

مواد و وسایل مورد نیاز برای درست کردن قهوه اسپرسو با موکاپات عبارت است از:

پودر قهوه آسیاب شده، آب، موکاپات، شیر (درصورت نیاز) و شکر (در صورت تمایل). برای تهیه قهوه اسپرسو با موکاپات بهتر است از پودر قهوه با درجه آسیاب متوسط استفاده کنید.

برای تهیه قهوه اسپرسو ابتدا آب جوش را  داخل مخزن موکاپات (تا زیر سوپاپ) بریزید. سپس فیلتر قهوه را از پودر قهوه پر کنید و روی مخرن موکاپات قرار دهید. توجه داشته باشید که نیاز نیست پودر قهوه را در فیلتر قهوه، خیلی فشرده کنید و تنها در حد متوسط فشرده شود کافی است. سپس پارچ موکاپات را محکم روی آن ببندید.

موکاپات را روی شعله گاز قرار دهید (شعله باید زیاد باشد) و صبر کنید تا از داخل لوله‌ی پارچ موکاپات، عصاره قهوه خارج شود. وقتی این فرآیند آغاز شد شعله گاز را کم کنید. توجه کنید که وقتی آب مخزن به پایان رسید و دیگر عصاره‌ای از داخل لوله پارچ خارج نشد شعله را خاموش کنید. اکنون اگر تمایل داشته باشید می‌توانید از شیر و شکر هم استفاده کنید.

قهوه اسپرسویی که با موکاپات تهیه می‌شود فوم یا کرمای خیلی اندکی دارد. برای ایجاد فوم یا کرمای قوی می‌توانید در ظرفی مجزا مقداری شکر را با مقداری عصاره قهوه ترکیب کنید تا محلولی سفت ایجاد شود و آن را با سرعت بسیار بالا هم بزنید. اگر اینکار را خوب انجام دهید فوم قهوه خوبی به دست می‌آورید که می‌توانید به نوشیدنی خود اضافه کنید.

طرز تهیه قهوه اسپرسو با دستگاه اسپرسوساز

برای تهیه قهوه اسپرسو با دستگاه قهوه‌ساز، ابتدا باید مخزن دستگاه را از آب پر کنید. پس از پر کردن آب، پودر قهوه را در داخل پرتافیلتر دستگاه قهوه‌ساز بریزید. توجه داشته باشید که برخی دستگاه‌های قهوه‌ساز بر روی مخزن پرتافیلتر خود خط‌هایی دارند که با اعداد ۱، ۲ و ۴ مشخص شده است. این اعداد مشخص کننده تعداد کاپ یا فنجان‌های قهوه‌ای است که با پر کردن پرتافیلتر به دست می‌آید. اگر یک فنجان قهوه می‌خواهید تا عدد یک، اگر دو فنجان می‌خواهید تا عدد 2 و اگر ۴ فنجان قهوه می‌خواهید تا عدد ۴ پرتافیلتر را از پودر قهوه پر کنید.

پس از پر کردن پرتافیلتر با پودر قهوه، باید پودر قهوه را با تمپر کمی فشرده کنید. دقت داشته باشید که پرتافیلتر را فقط تا خط روی آن از قهوه‌ی متراکم شده پر کنید.

اشتباهی که بیشتر افراد در این مرحله انجام می‌دهند فشرده کردن بیش از حد قهوه با تمپر (وسیله‌ای کوچک شبیه گوشتکوب برای فشرده سازی قهوه) است.

پس از پرکردن پرتافیلتر، آن را در جای خود جاگذاری کنید. دقت شود که پرتا فیلتر را به صورت کامل بچرخانید تا قفل شود.

اکنون دستگاه را روشن ‌کنید و منتظر بمانید تا چراغ دستگاه روشن شود.

دستگاه‌های تهیه قهوه معمولا دو چراغ دارند، یک چراغ برای تهیه قهوه اسپرسو و یک چراغ که برای تهیه شیر یا فوم برای لته و کاپوچینو است.

برخی از دستگاه‌های تهیه قهوه دارای دکمه‌ای ولومی (چرخشی) هستند که برای تنظیم میزان سنگینی طعم قهوه استفاده می‌شود و از Light تا  Heavy درجه بندی شده است. اگر شما تمایل دارید قهوه سبک‌تری میل کنید باید دکمه را بر روی حالت  Light قرار دهید و اگر قصد دارید قهوه سنگینی داشته باشید باید دکمه را در حالت Heavy قرار دهید. متعادل‌ترین حالت وسط این دو مقدار است.

هنگامی که چراغ تهیه قهوه روشن شد دکمه شروع را بزنید. پس از چند ثانیه شاهد خروج عصاره قهوه از زیر پرتافیلتر خواهید بود.

پس از اینکه قهوه به مقدار دلخواه از پرتافیلتر خارج شد دکمه را خاموش کنید و منتظر بمانید تا چراغ تهیه شیر روشن شود.

اگر شما تمایل داشته باشید تنها یک قهوه اسپرسو میل کنید، اکنون قهوه شما آماده است و می‌توانید از آن لذت ببرید

طرز تهیه کاپوچینو و لته

تفاوت کاپوچینو و لته _ خرید از فروشگاه قهوه اوسکافه

کاپوچینو و لته همان قهوه اسپرسو است که به آن شیر گرم شده و فوم شیر اضافه شده است.

به طور خلاصه تفاوت اسپرسو، کاپوچینو و لته به شرح زیر است:

قهوه اسپرسو: یک شات اسپرسو

کاپوچینو: 1 شات اسپرسو + 1 شات شیر گرم شده + 1 شات فوم شیر

لته: 1 شات اسپرسو + 1.5 شات شیر گرم شده + 0.5 شات فوم شیر

پس تفاوت لته و کاپوچینو در میزان و مقدار شیر گرم شده و فوم است.

برای تهیه کاپوچینو و لته باید پس از تهیه قهوه اسپرسو به آن شیر گرم شده و فوم شیر اضافه کنید.

برای تهیه فوم شیر و شیر گرم شده از دو روش زیر می‌توانید استفاده کنید.

روش اول: استفاده از دستگاه‌هایی که دارای مخزن شیر هستند و فقط نیاز است شیر را درون مخزن بریزید. در این دستگاه‌ها پس از فرایند عصاره‌گیری قهوه، چراغ آماده بودن شیر روشن می‌شود و اگر شما دکمه مربوطه را بزنید شیر داغ به صورت ترکیبی از شیر گرم شده و فوم به فنجان قهوه اضافه می‌شود

روش دوم: استفاده از دستگاه‌هایی که دارای مخزن شیر نیستند. هنگام کار با این دستگاه‌ها باید شیر را درون یک قهوه جوش و یا شیر جوش بریزید. در این دستگاه‌ها بجای چراغ تهیه فوم شیر چراغ آماده بودن بخار آب وجود دارد.

پس از روشن شدن چراغ آماده بودن بخار آب، باید قهوه جوش حاوی شیر (شیرجوش) را در زیر دستگاه بگیرید بطوریکه خروجی مخزن بخار در شیر قرار بگیرد سپس دکمه خروج بخار را بزنید.

لازم است بدانید برخی دستگاه‌ها برای خروج بخار دکمه‌ی ولومی (قابل چرخش) دارند که با چرخش دکمه، بخار از لوله خارج می‌شود.

پس از آنکه شیر داغ شد و فوم روی آن تشکیل شد شیر داغ شده و فوم شیر را بر اساس نسبتی که در بالا گفته شد به فنجان قهوه اسپرسو اضافه کنید و از کاپوچینو یا لته لذت ببرید.

rezazadeh

دیدگاه‌ها

رفتن به بالای صفحه

فروشگاه اینترنتی فراهم، مرکز خرید انواع سوغات، قهوه ، شکلات ایرانی و خارجی ، لوازم جانبی قهوه ، انواع دستگاه های قهوه می باشد.

تمامی حقوق این سایت متعلق به تیم سان ادمین می باشد.
Copyright © 2020 sunadmin